Tips voor het huren van een auto in Australië

Neem eten en drinken mee.

Als u een reis maakt kan het in Australië soms lang duren eer u weer de bebouwde kom in rijdt. Zorg daarom altjd voor voldoende eten en vooral ook drinken in de auto te hebben.

Right Hand Drive

In Australië rijdt men links, het was per slot van rekening een kolonie van Engeland. Omdat het toch enige gewenning vraagt voor ons Nederlanders om links te rijden willen we u adviseren om na de (lange) vlucht eerst de nodige rust te nemen. Met name op de lange uitgestrekte wegen waar je soms bijna geen verkeer tegen komt kan het gebeuren dat je zonder er erg in te hebben op de verkeerde kant van de weg rijdt, blijf alert!

Australie is uitgestrekt

Natuurlijk is Australië een mooi land, vanuit de luie stoel in Nederland ben je geneigd om alles te willen zien. Let goed op de afstanden bij het plannen van de route, het is geen feest om met elkaar 1000 km per dag af te leggen. Plan voldoende rustdagen in om echt te genieten van de vakantie.

Type auto

Een wat grotere auto reist vaak wat comfortabeler dan een mini/economy, houdt hier rekening mee bij het boeken.

Tank op tijd

Als je de bebouwde kom uitgaat, vul nog even de tank met benzine, het kan soms erg lang duren eer er een volgend tankstation opdoemt.

Speed limits

Australiërs houden zich over het algemeen keurig aan de snelheid. Op de snelweg varieert het maximum tussen de 100 en 130 km/uur.

Rij niet 's nachts in de outback

We willen afraden om 's avonds door de outback te reizen, het is niet voor niets dat veel inlanders enorme bull-bars op hun auto hebben gemonteerd. In het donker worden er regelmatig kangaroes en andere dieren aangereden.

AutohuurWereldwijd AutohuurAustralië.nl is onderdeel van de AutohuurWereldwijd Groep. © American Express Master visa
klik hier voor ons cookiebeleid