Menu
AutohuurAustralië

Europcar
Hertz
Alamo
Dollar
Budget
Avis

autohuuraustralie.nl scenic

Reis met een huurauto door Australië

autohuuraustralie.nl scenic

Australië, rust en ruimte of toch liever cultuur?

autohuuraustralie.nl scenic

Australië heeft oneindig veel en lange stranden

autohuuraustralie.nl scenic

Beleef Sydney met de hop-on hop-off Ferry

autohuuraustralie.nl scenic

Rijdt met uw huurauto naar een verlaten strand

autohuuraustralie.nl scenic

Australië, surfers paradise

autohuuraustralie.nl scenic

Midden in Australië, Ayers Rock

Tips voor het huren van een auto in Australië

Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen


Wat kunt u thuis doen?

Voor het boeken:

Zorg dat u weet wat u heeft gehuurd

Print de voucher uit, de voucher is gewoon in het Nederlands. Lees deze goed door en zorg ervoor dat u op de hoogte bent van het "eigen risico beleid", welke extra verzekeringen er zijn afgesloten, wat de tank policy is en of er extra bestuurders zijn meeverzekerd.

Onze boekingsengine sorteert de huurauto's op prijs in een handig overzicht. Let op, de ogenschijnlijk goedkope auto's zijn in praktijk niet altijd de goedkoopste.

Benzine policy

De goedkoopste verhuurders hebben vaak een "vol halen - leeg terugbrengen" tankpolicy. Dit staat op onze website vermeld. Dit betekend dat u bij het ophalen van de auto een tank benzine dient af te rekenen die over het algemeen veel duurder is dan de lokale benzineprijs. Tevens worden hierbij administratiekosten berekend. Daarnaast is het erg moeilijk een auto helemaal leeg in te leveren.

Eigen risico

De auto's worden verhuurd met een all risk verzekering (CDW), standaard met een blijvend eigen risico. Vaak kunt u ervoor kiezen het eigen risico af te kopen. Dit kan op twee manieren:

Bij het ophalen in Australië:

Tijdens de huur:

Indien er een lampje op het dashboard gaat branden, bel met de verhuurder en vraag wat u kan doen.

Mocht u schade oplopen, probeer altijd een politie rapport te laten maken, dit scheelt een hoop onduidelijkheid en maakt het verhalen van de schade een stuk gemakkelijker

Neem eten en drinken mee.

Als u een reis maakt kan het in Australië soms lang duren eer u weer de bebouwde kom in rijdt. Zorg daarom altjd voor voldoende eten en vooral ook drinken in de auto te hebben.

Right Hand Drive

In Australië rijdt men links, het was per slot van rekening een kolonie van Engeland. Omdat het toch enige gewenning vraagt voor ons Nederlanders om links te rijden willen we u adviseren om na de (lange) vlucht eerst de nodige rust te nemen. Met name op de lange uitgestrekte wegen waar je soms bijna geen verkeer tegen komt kan het gebeuren dat je zonder er erg in te hebben op de verkeerde kant van de weg rijdt, blijf alert!

Australie is uitgestrekt

Natuurlijk is Australië een mooi land, vanuit de luie stoel in Nederland ben je geneigd om alles te willen zien. Let goed op de afstanden bij het plannen van de route, het is geen feest om met elkaar 1000 km per dag af te leggen. Plan voldoende rustdagen in om echt te genieten van de vakantie.

Type auto

Een wat grotere auto reist vaak wat comfortabeler dan een mini/economy, houdt hier rekening mee bij het boeken.

Tank op tijd

Als je de bebouwde kom uitgaat, vul nog even de tank met benzine, het kan soms erg lang duren eer er een volgend tankstation opdoemt.

Speed limits

Australiërs houden zich over het algemeen keurig aan de snelheid. Op de snelweg varieert het maximum tussen de 100 en 130 km/uur.

Rij niet 's nachts in de outback

We willen afraden om 's avonds door de outback te reizen, het is niet voor niets dat veel inlanders enorme bull-bars op hun auto hebben gemonteerd. In het donker worden er regelmatig kangaroes en andere dieren aangereden.

Bij het inleveren van de auto:

Verhuurders

Let bij het kiezen van uw huurauto niet alleen op de prijs, er is wel degelijk verschil in kawliteit van autoverhuur bedrijven. Over

Veel rijplezier in Australië!

Auto huren in Australië zonder credit card

De bij ons aangesloten verhuurmaatschappijen vereisen een credit card op naam van de bestuurder, zonder een geldige credit card op naam van de bestuurder krijgt u de auto dus niet mee.
Het kan voorkomen dat een bestuurder niet in het bezit is van een credit card en een bijrijder wel; de credit card van de bijrijder kan dan alleen gebruikt worden als de bijrijder de hoofdbestuurder wordt en de bestuurder dan als "extra driver" wordt aangemerkt, vaak zijn hiermee extra kosten gemoeid, de bijrijder moet vanzelfsprekend dan ook in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.

AutohuurWereldwijd AutohuurAustralië.nl is partner van AutoEurope ©